Община Стрелча; сн. вдясно - изглед от Пазарджик. Община Стрелча; сн. вдясно - изглед от Пазарджик. Интернет.

Държавата помага на две общини в областта за Общите им устройствени планове

Написана от  Четвъртък, 27 Март 2014 09:25
Държавата в лицето на Министерството на инвестиционното проектиране ще подпомогне частично две общини от област Пазарджик при изработване заданията им за Общ устройствен план.
Община Пазарджик и община Стрелча ще получат суми, които ще станат ясни след провеждане на обществените поръчки за изработване на документите.
В цялата страна ще бъдат подпомогнати 40 общини. От министерството декларират, че финансовата и методическа помощ, която експерите му оказват на местната администрация, ще продължи и през втория етап за подпомагане на изработване и одобряване на ОУП, когато общините ще имат възможността да кандидатстват за финансиране за изработване на проект за ОУП. 
През ноември 2013 година от Община Панагюрище съобщиха, че е възложила на Национален център за териториално развитие ЕАД изработването на Общ устройствен план, а средства за целта бяха заложени в Капиталовия списък за миналата година.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси