Избирателна урна; сн. вдясно - Областна администрация Пазарджик. Избирателна урна; сн. вдясно - Областна администрация Пазарджик. Архив oshtepan.com

В петък определят състава на РИК-Пазарджик за евроизборите

Написана от  Вторник, 25 Март 2014 13:50
От вчера - 24 март, са насрочени консултации за постигане на съгласие между политическите партии и коалиции и изготвяне на предложение до ЦИК за състава на РИК Пазарджик.
Заповедта на областния управител Иван Йорданов е във връзка с произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент на 25 май. Консултациите ще се проведат на 28 март 2014 година (петък), от 11,00 часа, в Приемната зала на Областна администрация Пазарджик. Поканени за участие са представляващите парламентарно представените партии и коалиции ПП „ГЕРБ”, КП „Коалиция за България”, ПП „ДПС”, ПП „Атака” и партиите и коалициите, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени – ПП „НДСВ” и КП „Синята коалиция”.
От ЦИК в свое решение посочват, че при РИК в районите до 9 мандата, съотношението на членовете на комисията трябва да е:ПП „ГЕРБ” - 5 членове;КП „Коалиция за България” - 5 членове; ПП „ДПС” - 2 членове; ПП „Атака” - 1 член, и по един член за представените само в европарламента партии.
Изборите за Европейски парламент, които ще се проведат през месец май 2014 г., дават на гласоподавателите възможността да повлияят върху бъдещия политически курс на Европейския съюз, като изберат 751 членове на Европейския парламент, които да представляват техните интереси през следващите пет години.
Тези избори за Европейски парламент са обявявани за най-важните досега, тъй като Съюзът търси начин за излизане от икономическата криза и лидерите на ЕС разсъждават каква посока да изберат за бъдещето.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси