Н.Пърлева и И.Анчев (председател на комисията по БИО); сн. вдясно - част от вчерашното заседание на икономическата комисия на ОбС. Н.Пърлева и И.Анчев (председател на комисията по БИО); сн. вдясно - част от вчерашното заседание на икономическата комисия на ОбС. oshtepan.com

Ще разглеждат Правила за изразходване на средствата от приватизацията на болницата

Написана от  Сряда, 19 Март 2014 08:35
До понеделник общинските съветници от комисията по бюджет и икономика ще изчакат становище на Общинска администрация относно Правилата, по които ще се изразходват средствата от приватизация на МБАЛ „Събо Николов”.
Решението си икономическата комисия взе на вчерашното си заседание, когато разгледа писмо от управителя на дружеството „Асарел Панагюрище Здраве” ООД, приватизиращо болницата, – д-р Борислав Ацев. В писмото, постъпило в Общината и в ОбС същия ден, има конкретни предложения за разпределяне на част от средствата. Зам.-кметът Георги Павлов обясни, че в момента се проучва опитът на други общини, които имат изградени подобни медицински центрове, ангажирайки се до 24 март официалното предложение на местната изпълнителна власт да е ясно. В него ще трябва да е добавен и дружественият договор, в който да бъдат включени Правилата. Надежда Пърлева от групата „За Свободна община” на няколко пъти настоя да не се бавят въпросните документи, а Марко Мечев от БСП сподели, че в страната имало няколко общини, в които стартирало изграждането на подобни центрове.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси