Мотото на ЕП и Европарламентът Мотото на ЕП и Европарламентът архив oshtepan.com

Обявяват резултатите от евровота в 23 часа на 25 май

Написана от  Събота, 15 Март 2014 17:28
След четирите изборни дни в Европейския съюз /22-25 май/ големият въпрос ще е как ще изглежда новият Европейски парламент. На 25 май в 23,00 ч, когато и последната избирателна секция в Европа затвори, ще бъдат обявени първите предвиждания за състава на Парламента.
Няколко минути по-късно ще бъдат обявени и първите резултати, които ще бъдат обновявани в течение на вечерта. Резултатите ще бъдат вписвани в кръгова диаграма, която ще показва новия Парламент и неговия политически състав.
За първи път Парламентът ще представи първите предвиждания за политическия си състав веднага щом последната избирателна секция затвори /към 22,00 часа българско време/. Данните ще бъдат постепенно допълвани в течение на вечерта, с пристигането на окончателните резултати от гласуването.
През целия ден Европейският парламент в Брюксел ще показва на екран множество дебати, брифинги, пресконференции и други свързани с изборите събития, което ще даде възможност на журналистите да следят събитията в тяхното развитие, съобщиха от Информационното бюро на ЕП в България. Всички данни, включително и броят на гласоподавателите, приблизителното разпределение на местата в Парламента и други статистически данни ще бъдат достъпни в реално време на специализирания сайт: results-elections2014.eu. 
Какво става след изборите?
След като всички официални резултати вече са обявени, компетентните национални органи информират Европейския парламент за имената на новоизбраните депутати. След проверка на техните документи от администрацията на Парламент новоизбраните 751 членове на ЕП могат да заемат местата си при откриване на първата сесия на 1 юли 2014 г.
Преди учредителната пленарна сесия през юли новоизбраните депутати се срещат и организират съгласно политическата си принадлежност. Официалните политически групи, които ще съставляват Парламента, трябва да бъдат образувани до края на юни.
 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси