Нардното събрание; сн. вдясно - сайт на НС Нардното събрание; сн. вдясно - сайт на НС parliament.bg

Започват обсъжданията за състава на ЦИК

Написана от  Неделя, 09 Март 2014 10:37
До 11 март 2014 г. неправителствените организации ще могат да правят предложения за членове на ЦИК.
Кандидатите ще бъдат изслушани на 12 март 2014 г. от 14.30 часа в Комисията за взаимодействие с гражданските организации и движения. Заседанието ще се излъчва онлайн на интернет-страницата на парламента. Депутати, парламентарни групи, както и партии или коалиции, които имат избрани представители в Европейския парламент, но не са парламентарно представени, ще могат да правят предложения за състава на ЦИК до Комисията по правни въпроси в срок до 13 март 2014 г. Комисията ще изслушва кандидатите на 17 март 2014 г. от 10.00 часа. Заседанието ще се излъчва пряко по БНТ и БНР.
След публичната процедура в срок до 18 март 2014 г. парламентарно представените партии и коалиции могат да направят предложение до Народното събрание за избор на председател, заместник-председатели и секретар на ЦИК.
Парламентарно представените партии и коалиции, както и партиите и коалициите, които имат избрани с техни листи членове в ЕП, но не са парламентарно представени, в срок до 18 март 2014 г. могат да направят предложения до президента за назначаване на останалите членове на ЦИК. С цел прозрачност на процедурите на интернет страницата на Народното събрание е създадена специална секция "Избор на членове на ЦИК".
Изборът на председател, заместник-председатели и секретар на Централната избирателна комисия ще се проведе в Народното събрание на 20 март 2014 г. Това решиха народните представители с приетите на 7 март Процедурни правила за предложения за състав на ЦИК, изслушване на кандидатите и избор на председател, заместник-председатели и секретар на комисията.
Източник: parliament.bg
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси