Урна; сн. вдясно - Народното събрание. Урна; сн. вдясно - Народното събрание. Архив oshtepan.com

Къде ще има машинно гласуване – ясно 5 дни преди насрочване на изборите

Написана от  Събота, 22 Февруари 2014 12:21
Машинното гласуване ще бъде въведено експериментално до 500 секции в един избирателен район, които ще бъдат посочени от ЦИК 5 дни преди датата на насрочване на изборите.
Резултатите от него няма да се вземат при определяне на резултатите от изборите, приеха на второ четене в новия Изборен кодекс народните представители.
Фейсбук, туитър и личните блогове не са медийни услуги, а редакционната отговорност е упражняването на ефективен контрол върху съдържанието, програмните схеми и каталога на предоставяните услуги. Тези текстове от допълнителните разпоредби също бяха приети на второ четене.Парламентът прие определенията на изискването за уседналост за различните избори. Право да избират на местни избори и да бъдат избирани за общински съветници и кметове имат българските граждани, които са живели най-малко през последните 6 месеца в съответното населено място.
Политическа формация, която в 7-дневен срок от приключване на изборите не премахне агитационните материали, ще бъде глобена от 1000 до 5000 лв. Лица, които нарушат забраната да поставят агитационни материали извън времето на предизборната кампания, ще бъдат глобявани от 100 до 3000 лв.. Когато нарушението е повторно, глобата е от 3000 до 10 000 лв. Който извършва агитация в изборния ден пък ще се наказва с глоба от 500 до 2000 лв.
Източник: http://www.parliament.bg
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси