Председателят на комисия БИО Илия Анчев и сградата на Община Панагюрище Председателят на комисия БИО Илия Анчев и сградата на Община Панагюрище архив oshtepan.com

Бюджетът за 2014 год. е над 14 милиона

Написана от  Четвъртък, 13 Февруари 2014 15:33
Проектът за ВиК сектора, който е за над 55 милиона лева, проектът за изграждане на депото и проектът „Панагюрище – столица на свободата“, са трите важни проекта за община Панагюрище,
които ще приключат тази година. Това каза в изложението си за общинския бюджет за настоящата година кметът Никола Белишки по време на редовното заседание на Общинския съвет днес след обяд. Градоначалникът открои и приоритетите на местната изпълнителна власт, сред които посочи подобряването условията за образование, финансовата стабилност и по-добрата среда за всички активни предприемачи. Белишки каза, че работата по Бюджет 2014 била започнала още през септември 2013 год. и бе категоричен, че финансовата рамка е реалистична.
14  412 712 лева са очакваните приходи в общинската хазна през 2014 година. Освен тях „надграждането“ щяло да бъде  с още 100 милиона по различните проекти, каза кметът. От изложението на  главния счетоводител на общината Цветана Якова стана ясно, че очакваните приходи от държавата за делегирани дейности са 6 849 011 лева, а преходният остатък от местни дейности през 2013 година е 3 253 605 лева. Заложените като резерв за неотложни дейности пари са в размер на 34  727 лева, за подпомагане на млади семейства чрез ин витро да станат родители са планирани до 30 000 лева, а за стипендии на деца с изявени дарби са предвидени 11 000 лева.
Редовното заседание на ситипарламента започна с присъствието на 20 общински съветници от 21.
 
 

 
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси