Снощното разширено заседание на кметовете на селата в общината, кметския екип и общински съветници. Снощното разширено заседание на кметовете на селата в общината, кметския екип и общински съветници. oshtepan.com

Удовлетворяват желанието на кметове за финансова самостоятелност

Написана от  Сряда, 12 Февруари 2014 09:23
Общинските съветници решиха да удовлетворят исканията на кметовете на селата в общината кой да стане второстепенен разпоредител с бюджет и на кого приходите и разходите да останат за администриране от Общинска администрация – Панагюрище.
 В първата група попадат селата Попинци, Панагюрски колонии и Бъта, а във втората останалите – Баня, Левски, Елшица, Оборище и Поибрене.
На вчерашно разширено заседание на кметовете с комисиите по бюджет и икономика на общината и по местно самоуправление и законност стана ясно, че щатните бройки, които са обсъдени и одобрени с кмета Никола Белишки за селата, са общо 12,5. От тях 8 са за финансови специалисти, които ще са на пълен работен ден от 8 часа и 6 ще са администратори на 6-часов работен ден. Дебати имаше дали трябва всички еднакво да се третират и да имат еднакви бройки, при положение че отговорностите за едните нарастват, а за другите се запазват.
На едно от заседанията на комисии на ОбС, на които се обсъждаше бюджетът за 2014 година, бе уточнено, че досега от общинското ръководство са се въздържали да направят кметствата второстепенни разпоредители, защото има опасност от забавяне на финансовия отчет на цялата община.
Окончателното решение ще е на ситипарламента, който утре ще гласува Бюджет `2014 и като част от решението си ще определи второстепенните разпоредители с бюджети.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси