Заседание на ОбС; сн. вдясно - заседание на комисията по бюджет и икономика на общината към ОбС. Заседание на ОбС; сн. вдясно - заседание на комисията по бюджет и икономика на общината към ОбС. oshtepan.com

Кметове се отказват да са второстепенни разпоредители с бюджет

Написана от  Сряда, 05 Февруари 2014 08:43
Пет от осемте кметове на населени места в община Панагюрище са подали писмени становища, че не желаят да са второстепенни разпоредители с бюджет.
На вчерашното заседание на комисията по бюджет и икономика на общината стана ясно, че повече финансова самостоятелност искат кметовете на с. Панагюрски колонии – Петко Стоев, на с. Попинци – Нона Загорска, и на с. Бъта – Георги Александров. Кметът на общината Никола Белишки припомни, че през последните две години постоянно е имало настоявания от кметовете да станат второстепенни разпоредители. За целта от Общинска администрация им предоставят два програмни продукта, с които да управляват бюджетите си и до една и половина щатна бройка. За останалите ще се запази досегашната ситуация – от Общината да администрират средствата им. Снощи бе отчетен и фактът, че през тази година има немалко промени при бюджетирането, което допълнително може да затрудни финансистите по селата. Крайното решение ще вземе Общинският съвет при приемане на годишната финансова рамка на община Панагюрище на 13 февруари т.г.
Сред останалите второстепенни разпоредители с бюджет за 2014 година са училищата, детските градини, ОП „Чистота”, ЦНСТ „Павел Бобеков”, ДЦДУ „Дъга”, Градски исторически музей, Дирекция „Образование”.
Оценете
(4 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси