Атанас Чобанов Атанас Чобанов rsf.org

„Демократична България“: Бързо и ефикасно да бъдат неутрализирани заплахите срещу журналиста Атанас Чобанов

Написана от  Сряда, 12 Януари 2022 15:14
Разследващият журналист от bird.bg Атанас Чобанов e получил сериозни сигнали от чуждо правителство
за „непосредствена заплаха“ срещу него. Сезирани са българските компетентни органи по случая.
Ние като народни представители не можем да останем безучастни към всеки опит за посегателство над живота, здравето и свободата на който и да е български гражданин. Не можем да останем безмълвни към наказателни акции срещу журналисти – особено когато става дума за разследваща журналистика, която рови надълбоко в интересите на мафията. В България нереформираната прокуратура и недореформираните специални служби често обръщат гръб на престъпленията на организираната престъпност и корупцията и разследващата журналистика остава единственото средство за разследване на дълбоката държава.
Ние от парламентарната група на „Демократична България“ призоваваме правоохранителните органи бързо и ефикасно да неутрализират заплахите срещу журналиста Атанас Чобанов и да обявят дали те наистина идват от лица, засегнати от санкциите по глобалния закон „Магнитски“, както самият той предполага.

Атанас Чобанов е главен редактор на сайта за разследваща журналистика „Бивол“ и не веднъж досега е получавал заплахи за живота си. Натискът върху журналистите от "Бивол" е постоянен – заплахи, опит за убийство, наблюдение, следене, подслушване, данъчни проверки, съдебно преследване, имотни проверки… Този път, с
поред Чобанов, "поръчката идва от първия ред на Народното събрание", тъй като последната му работа е била свързана с депутата от ДПС Делян Пеевски.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси