Сградата на СУ "Нешо Бончев" и класна стая Сградата на СУ "Нешо Бончев" и класна стая СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Списъците със защитени и средищни детски градини и училища ще одобри на 1 декември МС

Написана от  Вторник, 30 Ноември 2021 20:20
Проекти, свързани с образованието, ще разглежда на заседанието си служебното правителство на 1 декември, става ясно от дневния ред.

Сред първите планирани точки е приемането на списък със защитените детски градини и защитените училища и списък на средищните детски градини и училища за учебната 2021/2022 година. В Панагюрска община със статут на ЗАЩИТЕНО УЧИЛИЩЕ е Основно училище "Свещеник Недельо Иванов" в село Поибрене, а средищни училища са СУ "Нешо Бончев" и ОУ "Проф.Марин Дринов" в Панагюрище, както и ОУ "Отец Паисий" в село Попинци.
Друга част от дневния ред на заседанието на Министерския съвет е проект за постановление за допълнителни трансфери по бюджетите на общини за 2021 г. за компенсиране на езплатния транспорт на деца и ученици по чл.283 от Закона за предучилищното и училищно образование, както и допълнителни трансфери за финансово осигуряване на дейности по национални програми за развитие на образованието.
Планирано е и примане на постановление за одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2021 г. за допълнително финансиране на общинските училища за издръжжка на паралелки за придобиване на квалификация по защитени специалности от професии, по които на пазара на труда е налице очакван недостиг от специалисти.

 

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси