Розата - символ на БСП, Станимир Велчев/в средата на сн.вдясно/ и Георги Гергинеков/вдясно/ Розата - символ на БСП, Станимир Велчев/в средата на сн.вдясно/ и Георги Гергинеков/вдясно/ архив oshtepan.com

Панагюрските социалисти зад кандидатурата на И. Йотова за евроизборите

Написана от  Петък, 24 Януари 2014 10:17
На общинската си конференция на 23 януари  вечерта панагюрските социалисти единодушно са издигнали кандидатурата на Илияна Йотова.
Това съобщи в телефонен разговор тази сутрин председателят на Общинския съвет на БСП Станимир Велчев.
Снощи панагюрските социалисти са излезли с декларация по повод движението на Георги Първанов /президент на България в периода 2002-2012 г./ АБВ. В нея членовете на БСП от община Панагюрище се обръщат и към настоящия лидер на Столетницата Сергей Станишев, и към създателя на АБВ Георги Първанов, на когото напомнят поведението му към партийната структура в община Панагюрище отпреди повече от 10 години. По време на предизборната кампания за народни представители през 2001 година Георги Първанов /в качеството си на председател на БСП/ не прие кандидатурата на Петър Башикаров за народен представител от 13 Многомандатен избирателен район да е на избираемо място в областната листа. Тогава панагюрските социалисти се опълчиха на партийния си лидер и издигнаха кандидатурата на Петър Башикаров като независим кандидат. На изборите той събра над 2000 гласа, но те не бяха достатъчни да влезе в Парламента.
„Първанов си има своите привърженици, но много трудно ще вкара един депутат в Европарламента. Не е редно това, което прави. Ние изпитахме резултата от подобни действия в Панагюрище два пъти“, коментира пак в телефонен разговор тази сутрин Георги Гергинеков.
Георги Гергинеков е член на Столетницата от началото на 70-те години на миналия век, а в местната законодателна и изпълнителна власти е от 1991 година. Беше  председател на Общински съвет – Панагюрище от 1999-та до есента на 2005 година, когато на частичните местни избори получи одобрението на  3 546 жители на общината /от общо 6 225 гласували/ и стана кмет на община Панагюрище. След това – в периода 2007-2011 година – изкара пълен мандат като градоначалник.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси