Антоанета Цонева, водач на листата на Демократична България в 13 МИР: Опазването на здравето на хората е въпрос на национална сигурност

Написана от  Неделя, 24 Октомври 2021 21:31
В момента тече предизборна кампания и с водещите партии сме конкуренти в нея, но няма нищо по-важно от човешкия живот
и опазването на здравето на хората. Това за нас е въпрос на национална сигурност. Това заяви кандидатът за депутат от Демократична България Антоанета Цонева пред БНТ във връзка със свикването на извънредно заседание с министрите от президента на България Румен Радев.
Антоанета Цонева каза, че Демократична България внимателно ще проследи какви решения ще се вземат на срещата при президента.
Продължаваме да настояваме да се проведе Консултативен съвет на национална сигурност, защото смятаме, че това е въпрос на национална сигурност. Не вдигането на различни политически лозунги в момента и не предизвикването на насилие на улицата е разрешение на този въпрос, заяви тя в разговор с Георги Любенов.
Според Цонева България се е провалила в управлението на ковид кризата по два показателя - ниският процент ваксинация и високата смъртност. Тя изтъкна, че в 46-ото Народно събрание Демократична България е предложила 10 млн. лева от бюджета да отидат за информационна кампания, но идеята е била отхвърлена от всички партии.
“Когато хората разбраха какви последствия биха довели мерките за използване на зеления сертификат, всеки ден се ваксинират над 20 000 души с еднократната ваксина на “Янсен”. Провалът е в информационната кампания”, каза Цонева, която е водач на листата на „Демократична България“ в 13 МИР Пазарджик и номер 2 в 23 МИР София.
Антоанета Цонева заяви, че на извънредното заседание днес трябва да бъде разгледана и кризата с цените на енергоносителите. Тя потвърди позицията на Демократична България, че България трябва да внася повече азерски газ.
Имаме решение за това как трябва да бъде задържана цената за потребители до юли 2022 г. Излязохме с много ясен апел, че трябва да се внася азерски газ, 5 пъти по-евтин от руския газ, който в момента вкарваме. Поискахме и оставката на шефа на “Булгаргаз”, допълни тя.
Антоанета Цонева заяви, че победата по казуса с регистрацията в Стара Загора е показала за пореден път необходимостта от модернизация на България.
“Получи потвърждение едно от основните ни послания, че България трябва скоростно и радикално да се модернизира. Тази победа беше особено показателна, защото доказахме, че в България правилата трябва да се прилагат, европейските регламенти са валидни и ние ги следваме. Демократична България е тази политическа сила, която е авангарда на промяната”, добави тя.  
Цонева заяви, че в програмата на Демократична България има ясно поставени цели и в конкретни показатели се дефинира накъде трябва да бъде насочена промяната.
“Ясно сме заявили позицията, че ще държим ГЕРБ и ДПС извън властта. Има линии, които няма да прекрачим. Ние сме предвидими. Не сме тук за малко и нашата неотстъпчивост по отношение на разрушаването на модела Борисов-Пеевски-Гешев е гарант за това”, каза още тя.
Купуването и продаването на гласове са престъпления
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси