Три български проекта получиха Гражданската награда на ЕП за 2020 и 2021 година СНИМКИТЕ са от Информационното бюро на ЕП в България

Три български проекта получиха Гражданската награда на ЕП за 2020 и 2021 година

Написана от  Събота, 23 Октомври 2021 16:55
Бюрото на Европейския парламент в България организира церемония по връчване на Гражданската награда за 2020 г. и 2021 г. на 22 октомври.
  
Българските лауреати са проектите „Медея“ (2020 г.) на Сдружение „Легал арт център“, „Виждам чрез музика“ (2020 г.) на Фондация „Музика за България“ и „TheMayor.EU – Европейският портал за градове и граждани“ (2021 г.) на Сдружение „Евро Адванс“.
Церемонията беше официално открита от Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България. 
Цветелина Пенкова, член на Европейския парламент (С§Д) и на националното жури за 2020г., връчи почетните медали на лауреатите и заяви: „Проекти като „Медея“, „Виждам чрез музика“ и „TheMayor.EU” целят да бъдат връзката и разбирателството между различните слоеве на обществата, различните култури, уязвимите групи, местните власти и институциите на ЕС. Такива награди дават равен шанс на участниците да реализират идеите си и да получат международно признание. Тези награди са достъпни за всякакви хора, силно социални са и насърчават младите да развиват проектите си и да представят европейските ценности в по-добра светлина.“

Победителите бяха оценени и избрани от 11-членно европейско жури, включващо представители на Европейския парламент, видни общественици и европейски граждански и младежки организации. То направи своя избор, след като кандидатите бяха предварително номинирани от българското национално жури. Представителите на избраните проекти от България са поканени да участват на официална среща с лауреатите от всички държави членки, която ще се проведе в Брюксел на 9 ноември 2021 г.
 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси