Почти 124 милиона са заделени за изборите 2в1 на 14 ноември СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Почти 124 милиона са заделени за изборите 2в1 на 14 ноември

Написана от  Сряда, 22 Септември 2021 20:42
Със свое постановление Правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите
за президент и вицепрезидент на страната ни, както и за народни представители, които ще бъдат на 14 ноември. Средствата са в размер на 123,8 млн. лева, като общите разходи са разпределени за два тура на изборите, предвид допускането за произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент в два тура.
План-сметката за изборите се приема не по-късно от 55 дни преди изборния ден.
При необходимост, след сключване на договор за доставка на допълнителни специализирани устройства за електронно машинно гласуване с инсталиран приложен и системен софтуер, ще бъдат осигурени необходимите допълнителни разходи за целта по бюджета на Централната избирателна комисия, по реда на чл. 109, ал. 3 от Закона за публичните финанси. При вземане на решение от страна на Централната избирателна комисия за въвеждане на видеонаблюдение в избирателните секции, правителството има готовност да осигури необходимите за целта допълнителни средства.
За обучение на членовете на районните избирателни комисии са предвидени половин милион лева,  за заплащане на труда им по време на изборите 52 милиона лева. За охрана на изборите МВР ще получи 52 милиона от общата сума, а за образователното министерство са посочени 60 000 лева от общата сума.

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси