Част от талантите от Школата по поп и джаз пеене "Евгени Зумпалов" към Центъра за подкрепа за личностно развитие в Панагюрище Част от талантите от Школата по поп и джаз пеене "Евгени Зумпалов" към Центъра за подкрепа за личностно развитие в Панагюрище СНИМКИ: архив на oshtepan.com

За създаване на съвременни условия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците Правителството одобри близо 1,5 милиона лева

Написана от  Четвъртък, 02 Септември 2021 17:14
Министерският съвет одобри 1 402 433 лева допълнително по бюджетите на общините
за дейности по Националната програма „Предоставяне на съвременни условия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в институции в системата на предучилищното и училищното образование“. Целта на програмата е да се осигурят условия за развитие на интересите, способностите и компетентностите на децата и учениците, за кариерното им ориентиране и консултиране и за повишаване на качеството на образователния процес.
24 центъра за подкрепа за личностно развитие, в т.ч. 3 астрономически обсерватории с планетариуми, ще получат част от средствата. С тях могат да се обзавеждат кабинети за занимания с различни науки, технологии, изкуства и спорт. Финансира се и осигуряване на литература и материали за работа на децата и учениците. Средства за оборудване на стаи за занимания по интереси ще получат и 4 ученически общежития.
16 центъра за подкрепа за личностно развитие ще имат възможност да организират училищни форуми, ученически проучвания и представяне на професии.
ИЗТОЧНИК: Пресслужбата на МС
 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси