Момент от летуването на ученици от ОУ "Свещеник Недельо Иванов" Момент от летуването на ученици от ОУ "Свещеник Недельо Иванов" СНИМКА: Павлина Вайсилова

Още 7547 ученици от 265 училища ще летуват по НП "Отново заедно"

Написана от  Сряда, 01 Септември 2021 20:35
Правителството отпусна 1 667 200 лева за 7547 ученици, които заминават на лятна почивка 
по Националната програма „Отново заедно“. Придружават ги 769 учители или други педагогически специалисти. Става дума за пътувания, одобрени преди 17 август т.г., когато заради влошаващата се епидемична обстановка Министерството на образованието и науката (МОН) спря приемането на нови заявки за безплатен лагер.
Финансирането се разпределя между 265 училища - 233 общински и 32 държавни. Средствата за общинските училища се отпускат по бюджетите на общините, а за държавните - по бюджетите на съответните министерства.
За всеки участник в пътуването е осигурен шестдневен туристически пакет в размер на 500 лв. Офертата включва настаняване с 5 нощувки, храна, транспорт, застраховка и допълнителни дейности.
Това е петото финансиране по програмата. С четири предишни решения правителството одобри общо 7 196 350 лева за 16 417 ученици, които са придружавани от 1719 ръководители.
Сред училищата в Панагюрска община, които бяха одобрени по НП "Отново заедно", бе Основно училище "Свещеник Недельо Иванов" в село Поибрене. От 19 до 24 юли 10 ученици от него летуваха в К.К "Албена", ръководени от госпожите Пенка зубева и Павлина Вайсилова.
Целта на програмата "Отново заедно" е да насърчи възстановяването на комуникацията между учениците и да преодолее изоставането в социализацията им заради неприсъственото обучение през последните две учебни години
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси