Заявление за еднократна помощ за ученици в 1-ви и 8-ми клас се подават електронно не по-късно от 15 октомври

Написана от  Вторник, 31 Август 2021 17:28
Семейства със записани деца в първи и осми клас в държавно или общинско училище могат да подават електронно заявление
за отпускане на еднократна помощ за покриване на част от разходите в началото на учебната година, независимо от дохода на семейството. Електронната услуга 778 за еднократна помощ за ученици, записани в първи клас, и услуга 3121 за ученици, записани в осми клас, са достъпни през Системата за сигурно електронно връчване на Държавна агенция „Електронно управление“
на адрес  https://edelivery.egov.bg
, раздел „Заяви еУслуга“, Агенция за социално подпомагане. Заявлението декларация за отпускане на еднократната помощ се подава след записване на детето в съответното училище, но не по-късно от 15 октомври 2021 г.
Необходимите удоставерителни документи могат да бъдат прикачени и подадени по електронен път чрез създадената от ДАЕУ е-форма на заявление. Подателят трябва да притежава Персонален идентификационен код (ПИК) на Националния осигурителен институт (НОИ), на Национална агенция за приходите (НАП) или стационарен или мобилен квалифициран електронен подпис.
Заявлението може да се подава и в дирекция "Социално подпомагане" по настоящ адрес на семейството.
ИЗТОЧНИК: МОН
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси