Правителството предлага Боян Ангелов Иванов да бъде удостоен с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ - огърлие

Написана от  Четвъртък, 26 Август 2021 18:23
Министерският съвет прие Решение, внесено от министъра на културата, с което се предлага Боян Ангелов Иванов 
да бъде награден с орден „Св. Св. Кирил и Методий" - огърлие за особено значимите му заслуги в областта на културата и изкуството.
Боян Ангелов е роден на 27 август 1955 г. в гр. Панагюрище. Завършва гимназия в родния си град, след което специалностите „Философия” и „Българска филология” в Софийския университет „Св.Климент Охридски",.
Ангелов е автор на двадесет и девет поетични книги на български език, сред които: „А върху ножа - детелина", „Тиара", „Разрушение на естетиката", „Делтата на другия живот", „Еос" и много др. Носител е на национални и международни награди: „Писменост" на Съвета на европейската научна и културна общност за творец с висок престиж и обществено признание в областта на културата; Международна литературна награда „Н. Гогол" - Украйна; Международна награда „Летящо сребърно перо" - Русия и др.
От юни 2014 г. Боян Ангелов е председател на Съюза на българските писатели, от 2019 г. е председател на Агенция „София Прес", член на Съюза на българските журналисти.В началото на август тази година Националният съвет на БСП реши да смени главния редактор на в. ДУМА” и постави на поста Боян Ангелов, който смени Ивелин Николов.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси