Като резултат от пандемията в риск от отпадане са около 25% от учениците

Написана от  Понеделник, 19 Юли 2021 23:20
Около 25% от учениците са в риск от отпадане от образователната система в следващите няколко години.
Това е една от негативните последици от обучението в електронна среда в последната година и половина, съобщи служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков в предаването „Алтернативата“ по TV1.
„За съжаление се счупи тенденцията до 2020 г. да намалява делът на отпадналите деца. Това е проблем, който не може да бъде решен само от образователната система, а в него трябва да участват здравните власти, социалните партньори, медиаторите, МВР“, коментира проф. Денков.
В изпълнение на обявените приоритети на служебния кабинет МОН направи анализ на обучението в електронна среда и ще предложи конкретни мерки, за да се гарантира безпроблемното започване на новата учебна година. Сред неотложните мерки, по които министерството работи, са ваксинирането на учителите и непедагогическия персонал в образователната система и дигитализацията.
Министър Денков посочи, че като част от информационната кампания на МОН за ваксинирането в образователната система се разработва сесия с въпроси и отговори, за да могат всички, които имат притеснения, да се информират.
Сред краткосрочните мерки за спокойното започване на новата учебна година е и осигуряването на 103 хил. устройства за учениците и учителите, както и осигуряване на достъп до интернет за всички деца.
Целия разговор с проф. Денков можете да гледате ТУК
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси