Да гласуваме масово и по съвест, а не под натиск и със страх!

Написана от  Неделя, 11 Юли 2021 10:26
 
Днес 6050 кандидат-депутати от 23 партии и коалиции /15 партии и 8 коалиции/ се борят за място в 46-то Народното събрание.
За втори път тази година гласуваме на парламентарни избори. За първи път в 9401секции, които са с над 300 избиратели, ще се гласува само с машини, а в около 2800 секции ще се гласува с бюлетини. В 68 държави се разкриват  784 секции, като в 273 секции ще има вот с машина, а в 509 ще се гласува с бюлетина. Изборният ден започна в 7 часа и ще продължи до 20 часа тази вечер или докато пред секциите има чакащи избиратели, но не по-късно от 21.00 часа.
Нека гласуваме масово и със съвест, а не под натиск и със страх!
Повярвайте, че всеки глас има значение! От избора ни днес зависи нашето утре!
Колкото и шаблонно да звучи, е доказано във времето. Давам само един от многото примери в българската история - избухването на Априлското въстание. Спомнете си колко хора преди 145 години се осмелиха да надигнат глас и да заявят своята воля за свобода и независимост?! И залагаха живота си за тях.
Не бяха хиляди, но гласът им беше чут и имаше смисъл и промяна, нали?
Припомнете си колко българи в чужбина искаха да упражнят своето право на глас на 4 април 2021 година, някои от тях пътуваха с часове до секциите и чакаха с часове пред тях.
А ние днес как реагираме на призивите да изразим свободната си воля как да се развива България в следващите години?! С пасивността си дали сме достойни наследници на априлци, или сме патриоти само на думи и само около някакви значими дати?! Тези дати ги има в нашата история, благодарение на свободолюбивите и смелите, а не на пасивните, лакеите и групите от слугинаж?!
Активността ни пред урните в изборния 11 юли ще покаже какви сме и дали заслужаваме свободата, която с куража и жертвоготовността си извоюваха нашите славни предци.
Нека бъдем граждани, а не поданици!
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси