Под полицейски ескорт на 10 юли до СИК-овете ще бъдат доставени изборните материали и машини за гласуване в областта СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Под полицейски ескорт на 10 юли до СИК-овете ще бъдат доставени изборните материали и машини за гласуване в областта

Написана от  Петък, 09 Юли 2021 15:51
Усилена е подготовката за осигуряване нормалното протичане на парламентарните избори на 11.07.2021г.,
съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.
Дейностите се осъществяват от служителите на ОДМВР и РДПБЗН в гр. Пазарджик от близо месец. Над 600 служители на Министерството на вътрешните работи ще следят за нормалното протичане на изборния ден в региона, охраната на Районната избирателна комисия, местата за гласуване и изборните секции, съпровождането на изборните материали и машини за гласуване, за спазването на обществения ред, осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението. Сформирани са оперативни щабове в областната дирекция и районните управления, както и групи за осъществяване на ефективен информационен обмен с Министерството на вътрешните работи в столицата, с окръжната и районните прокуратури в областта. Проведени са работни срещи и се поддържа непрекъснат контакт с Районната избирателна комисия, областната и общинските администрации, Регионалната здравна инспекция, прокуратурата и структурите на ДАНС, конкретизират от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.
УТРЕ,10 юли, под полицейски ескорт всички изборни материали и машините за гласуване ще бъдат транспортирани и доставени в изборните секции на територията на цялата област. В тази връзка се очаква да бъдат наложени временни ограничения за движението на ППС по бул. „България” от кръстовището с улица „Цар Шишман” до кръстовището с ул. „Кн. Александър Батенберг” за дните 10 и 11 юли. На място ще бъдат разположени екипи на полицията и преградни съоръжения.
От Областната дирекция на МВР припомнят, че по време на изборите полицейските служители ще бъдат разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията.
Сектор "Български документи за самоличност" при ОДМВР-Пазарджик и районните управления в Пещера, Септември, Велинград и Панагюрище е създъдена организация с цел съдействие на гражданите от областта да упражнят правото си на глас в деня на изборите.


Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси