Младежите на Панагюрище искат България да е по-успешна и по-справедливо място за живеене СНИМКИ: Павлина Вайсилова и фейсбукстрницата на "Асарел-Медет" АД

Младежите на Панагюрище искат България да е по-успешна и по-справедливо място за живеене

Написана от  Вторник, 08 Юни 2021 21:03
 
Младите хора на община Панагюрище искат в бъдеше България да е по-успешна, по-чиста, по-велика, независима,
справедливо място, хората да са по-добри и да се помага на нуждаещите се. Това бяха част от 22-та отговора, които представители на Ротаракт и Интеракт- Панагюрище, Лео клуб - Панагюрище, Младежкия парламент в общината и младежката организация на БЧК,  дадоха на провелата се на 27 май в хотел "Каменград" младежка дискусия "Лидери за ново начало". В нея участваха посланиците на Австрия, Швейцария, Нидерландия, Франция, Ирландия и Албания, представителят на УНИЦЕФ за Югоизточна Европа, директорът на Унгарския културен институт в България и председателят на Надзорния съвет на "Асарел-Медет" АД Димитър Цоцорков.
Дискусита бе организирана в партньорство с „Асарел-Медет“ АД от Марина Стефанова и Жюстин Томс, автори на книгата „Лидери за ново начало“. 
Г-жа Стефанова е определи дискусията като "открит урок" и  посочи кои са 28-те принципа, за да оставят младите устойчива следа.


Димитър Цоцорков разясни как на практика "Асарел-Медет" АД валидира теорията за устойчиво развитие, разказа накратко за публично-частното партньорство между компанията, общността и местната власт.

Такава политика води до устойчиви резултати, създавайки дългосрочни и устойчиви блага, подчерта той и обърна внимание на ценностната система, наследена от баща му проф.д-р Лъчезар Цоцорков.
Един от акцентите в дискусията беше въпросът за основните качества на лидерите и част от младежите споделиха кои са техните примери за лидерство. Славка Иванова, която е била част от дуалното обучение в Професионалната гимназия в Панагюрище, посочи като пример покойният проф.д-р Лъчезар Цоцорков.

Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси