Областният управител Иван Йорданов и част от центъра на Панагюрище. Областният управител Иван Йорданов и част от центъра на Панагюрище. oshtepan.com

Общински кметове представят проекти пред губернатора утре

Написана от  Четвъртък, 16 Януари 2014 09:20
Утре, 17 януари, областният управител Иван Йорданов организира работна среща с кметовете на общини от област Пазарджик, съобщиха от пресслужбата на губернатора.
Целта е обсъждане и приемане на конкретните проектни предложения от страна на общините по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. По нея са предвидени 500 милиона лева, от които очакванията на финансовия министър Петър Чобанов са централната администрация да представи проекти за 150 милиона лева, а останалите 350 милиона лева да са за местните власти.
Принципната предварителна договореност при обсъждането на Програмата са проектите да не надхвърлят 15 милиона лева. Допустимите проекти ще са от сферата на ВиК, управление на отпадъците, транспортната инфраструктура, социална и културна инфраструктура и други сектори, подкрепящи социално-икономическото развитие. Областният управител ще представи списъка с идеи на градоначалниците от Пазарджишко във финансовото министерство до 24 януари.


Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси