Денят на отворените врати в МГУ събра стотици деца и младежи на щанда на "Асарел-Медет" АД

Написана от  Петък, 14 Май 2021 20:41
Възможностите за успешна професионална реализация представи екипът на „Асарел-Медет“АД
по време на Деня на отворените врати в Минно-геоложкия университет днес. Над 500 деца и младежи разгледаха щандовете на водещи компании от минерално-суровинната индустрия на страната. Всяка от тях разказа за дейността си, възможностите за работа и стаж и перспективите за развитие пред младите. Ценното на събитието е именно в директната обратна връзка с потенциалните работодатели, от която се възползваха стотици студенти.
Огромен интерес предизвика щандът на „Асарел-Медет“, където, освен че отговори на важни въпроси, екипът ни раздаде и много подаръци. Ученици от дуалното обучение на „Асарел-Медет", обучаващи се по специалностите: „Минна електромеханика“ и „Обогатителни, преработващи и рециклационни технологии“ с ръководители инж. Людмила Гашурова и инж. Ненчо Ненчев, посетиха събитието на МГУ. Те запечатаха със снимка срещата си с колегите от „Асарел-Медет“. Експертът по обучения от отдел „Персонал“ Стоян Боев разясни по-подробно на всички посетители начините за кандидатстване в стажантската кампания на дружеството за 2021 г., която стартира през юли. Най-малките посетители се надпреварваха да отговарят на въпроса: "Какво знаят за „Асарел“? Много от тях напълниха джобовете си с рудни образци. Голяма част от студентите изразиха готовността си да започнат работа в „Асарел-Медет“. Димитър Кайков - носител на стипендията „Лъчезар Цоцорков“ като студент на МГУ през 2017 г. разказа на най-малките за дейността на компаниите, докато заедно разглеждаха щандовете. Посетителите имаха възможността да проведат интересни научни експерименти, като те станаха зрители и на истински величествен „взрив“ в двора на университета. На Деня на отворените врати бяха представени и иновации в областта на осветителната техника, а всички видяха демонстрация и на „Макет на газоснабдяването“. Гостите имаха възможност да видят и уникални музеи, сред които музеят на кристалите „Илия Делев“. Награди получиха и участниците в организираната забавна викторина
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси