Полицейски автомобил и църквата "Св.Въведение Богородично" в Панагюрище Полицейски автомобил и църквата "Св.Въведение Богородично" в Панагюрище СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Засилено полицейско присъствие по пътищата и около православните храмове по време на празниците

Написана от  Четвъртък, 29 Април 2021 22:07
В навечерието на Великденските празници, както и тези около Гергьовден, в Областна дирекция на МВР-Пазарджик
и РД”Пожарна безопасност и защита на населението”-Пазарджик се предприемат редица мерки за осигуряване на нормалното им протичане. Основните акценти са в няколко направления: осигуряване на спазването на противоепидемичните мерки, пожарната безопасност, пътната безопасност и нормалното движение по пътищата, опазване на обществения ред и недопускане на престъпни посегателства.
Още в средата на април инспекторите от Държавен противопожарен контрол при Регионалната дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението” са извършили проверки на църкви и манастири, на хотелски и почивни комплекси, където ще има организирано посещение на хора по празниците, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Пазарджик.
Огнеборците не са констатирали сериозни нарушения на противопожарните изисквания. По време на празничното богослужение съветваме гражданите да спазват необходимата физическа дистанция, да носят предпазни маски на закрито, да бъдат внимателни при паленето на свещи, както и поставянето им само на установените места в храмовете, акцентуват органите на реда.
От изключителна важност е осигуряване на безопасността на движението. По-голямо ще е вниманието на униформения състав на 30 април и в периода между 4-ти и 9-ти май. Планирано е да бъдат позиционирани допълнително полицейски екипи на най-невралгичните точки в районите на АМ „Тракия”, главните пътища Пловдив-Пазарджик-Белово-Костенец /нека се има в предвид, че част от трасето е в ремонт и има въведени обходни маршрути/, Пазарджик-Панагюрище-Стрелча, Пазарджик-Пещера-Батак, Варвара-Велинград, Пещера-летовище Свети Константин. Батак- летовище „Цигов чарк”. В някои от празничните дни полицейските екипи от районните управления в областта ще бъдат подпомогнати и от мобилни екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.
Съвместни екипи от полицаи и пожарникари са предвидени за дежурства в близост до по-големите храмове в областта по време на Великденското богослужение.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси