Още 39 милиона отпуска Правителството за "Топъл обяд"

Написана от  Сряда, 07 Април 2021 12:22
Министерският съвет прие решение, с което одобри изменение на Оперативната програма за храни и основно материално подпомагане,
като се увеличава бюджета на програмата за настоящата година с 39 млн. лв. „Средствата ще бъдат използвани за изцяло нова операция „Топъл обяд“ в условията на пандемия COVID-19. Тя трябва да достигне до 60 000 лица, като основните групи са хора без доходи или с ниски такива под линията на бедност, хората, поставени под карантина без доходи или с ниски доходи, и лица, които са обект на социално подпомагане.
Средствата по програмата се осигуряват по линия на инициативата на Европейската комисия за преодоляване на последствията от кризата - механизма „REACT-EU“. Допълнителният ресурс беше обезпечен от правителството през 2020 г., когато разреши Управляващият орган на оперативната програма предварително да договори отпускането на средствата.
Миналата година Министерският съвет отпусна 14,2 млн. лева на общините по националната програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация“.Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси