Стефан Мирев и сградата на Народното събрание Стефан Мирев и сградата на Народното събрание СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Панагюрище ще има свой представител в 45-ото Народно събрание от ПП "ГЕРБ"

Написана от  Понеделник, 05 Април 2021 19:33
 
Досегашният областен управител на Пазарджик Стефан Мирев, който е родом от Панагюрище,
ще е един  от 240-те народни представители в 45-ото Народно събрание, сочат резултатите от изборните протоколи.След направени изчисления по метода на най-големия остатък, известен още като метод на Хеър-Ниймайер, използван у нас за разпределяне на мандати между политически сили, за 13МИР – Пазарджик, ГЕРБ получава 3 мандата, а БСП, ПП „Има такъв народ“ и ДПС – по два.
СТЕФАН МИРЕВ е магистър по право от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Работи като юристконсулт в Дирекция "Социално подпомагане" - Панагюрище и Държавно горско стопанство - Панагюрище. Политеческата му кариера започва в редиците на ПП ГЕРБ като председател на младежката структура.През 2017 г. е назначен за областен управител на Пазарджик, а преди това е зам.-областен.
 
В 45-ия Парламент от 13 МИР ще са:
Екатерина Захариева, Димитър Гечев и Стефан Мирев от ГЕРБ

 Пламен Милев и Петя Цанкова от БСП;
Станислав Балабанов и Тодор Василев от "Има такъв народ", Искра Михайлова-Копарова и Юмер Хамза от ДПС. Трети е Сергей Кичиков, който вероятно заеме мястото на Искра Михайлова, понеже се очаква тя да предпочете да остане в Европейския парламент.

Второто и третото място в ГЕРБ са заети чрез преференции, при БСП също е имало битка, като Петя Цанкова е събрала най-много подкрепа от над 2000 души, а третата позиция е заела Надя Клисурска с около 1600 преференции.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси