В. Зумпалова-Ралчева и сайта на ОбС Панагюрище. В. Зумпалова-Ралчева и сайта на ОбС Панагюрище. oshtepan.com

Съветниците стават по-учтиви, приемат и устни становища

Написана от  Вторник, 14 Януари 2014 09:17
По време на редовните си заседания, общинските съветници ще се обръщат един към друг с „госпожо” и „господине” – това предвижда една от промените в Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с Общинска администрация.
Председателят на ОбС Веселина Зумпалова-Ралчева снощи уточни пред колегите си, че понякога след третия час на дадено заседание, преминават на „Томи, Надето…” и е получила забележки за това.
Друга промяна, която се предлага да залегне в документа е възможността за приемане на устно становище по дадена преписка от кмета или двама му заместници. Предложението е на Томи Наплатанов от ГЕРБ, като колегите му от комисията по местно самоуправление и законност и почти всички председатели на комисии в ОбС записаха това да може да се случва, но след подписване на протокола от съответното заседание и дословното описание на съответното становище. До момента по правилник становищата от Общинска администрация трябва да са писмени, в противен случай комисиите на ОбС могат и да не разглеждат дадения въпрос.
Очаква се обновеният Правилник да се гласува на първата за годината сесия на ситипарламента, която засега се очертава да е на 30 януари.
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси