Моменти от гласуването за народни представители през 2017 г. в Панагюрище Моменти от гласуването за народни представители през 2017 г. в Панагюрище СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Предстоящите избори за народни представители ще ни струват 65,251 милиона лева

Написана от  Неделя, 07 Февруари 2021 19:03
На последното си редовно заседание Правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите
за народни представители през 2021 година. Одобрените средства са в размер на 65,251 млн. лева, съобщиха от Правителствената Пресслужба.
Дейностите, които ще се финансират с тях включват: подготовка и отпечатване на избирателните списъци; закупуване и изработване на необходимите изборни книжа и материали; отпечатване на бюлетините; логистично осигуряване на областните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет; възнаграждения на членовете на районните и секционните избирателни комисии; компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите; провеждане на разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите и начина на гласуване; организиране на местата за гласуване и за обезпечаване гласуването с подвижна избирателна кутия или в отделна избирателна секция на избирателите, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация, както и за лицата е COVID-19, настанени в лечебни заведения; всички необходими средства за защита (предпазни маски, ръкавици, дезинфектанти и др.) за създаване на здравословни и безопасни условия за произвеждането на избори по време на извънредна епидемична обстановка, с които да се гарантират живота и здравето на избирателите, членовете на избирателните комисии и другите участници в изборния процес.

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси