Просветният министър Красимир Вълчев и празна класна стая Просветният министър Красимир Вълчев и празна класна стая СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Онлайн обучението на студентите и учениците 5-12 клас продължава до 31 януари

Написана от  Вторник, 12 Януари 2021 14:33
Разрешава се извършването само на практически присъствени дейности на учениците от 5 до 12 клас
и на студентите, които не могат да се проведат в електронна среда. Останалите им занятия остават онлайн до 31 януари т.г..Това бе решено ДНЕС – 12 януари, на работно съвещание при премиера Бойко Борисов, съобщиха от Пресслужбата на Правителството. В него участваха министърът на здравеопазването проф.Костадин Ангелов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на вътрешните работи Христо Терзийски и представители на Националния оперативен щаб и на ваксинационния щаб.
Въз основа на направените анализи и проведени срещи, министърът на здравеопазването предложи на премиера и членовете на Министерския съвет да се разреши присъственото провеждане на определени практически дейности и изпити за учениците от 5 до 12 клас и на студентите във висшите училища, но обучението им в електронна среда да продължи до 31 януари. Ще бъде подготвен списък с точно посочените практически занимания, които по изключение ще се извършват присъствено, уточняват от Пресслужбата.
Относно другите противоепидемични мерки в страната, считаме, че те трябва да продължат да действат до края на месец януари т.г., категоричен е министърът на здравеопазването проф.Костадин Ангелов. Той е подкрепен от образователния и спортния министър Красимир Вълчев и Красен Кралев.
Според премиера е голям плюс, че децата ходят на ясли, детски градини и на училище до 5-и клас, за да не губят своите навици. Борисов добави, че предстои да се разгледат различни варианти за възстановяване на класните занятия при по-големите ученици от 5 до 12 клас.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси