Още 26 941 126 лева за осигуряване топъл обяд на нуждаещи се. В Панагюрска община Обществената трапезария  започва на 4 януари СНИМКИ: pixabay

Още 26 941 126 лева за осигуряване топъл обяд на нуждаещи се. В Панагюрска община Обществената трапезария започва на 4 януари

Написана от  Неделя, 03 Януари 2021 13:12
Правителството даде съгласие Управляващият орган на Оперативна програма за храни и/или основно
материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица в България за периода 2014-2020 г. да сключва договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в размер до 11,17 на сто над определения бюджет на оперативната програма във връзка с необходимостта от финансиране на мерки и дейности за подкрепа на най-нуждаещите се лица в условията на кризата, предизвикана от COVID-19.
По този начин ще се осигурят допълнително 26 941 126 лева, с които ще се даде възможност програмата за предоставяне на топъл обяд да продължи и достигне до повече хора чрез включването на допълнителни общини. Средствата ще бъдат осигурени по линия на инициативата на ЕК за преодоляване на последствията от кризата - механизма REACT-EU, съобщиха на 30 декември 2020 г. от Пресслужбата на Министерски съвет. Оттам припомнят, че на 23 ноември Правителството разреши Управляващият орган на оперативната програма за храни да сключва договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в размер до 5 на сто над определения й бюджет. С това решение бяха осигурени 12 058 874 лв., с които се обезпечи предоставянето на топъл обяд за най-малко 50 000 нуждаещи се в периода от 1 януари до 27 април 2021 година.
В навечерието на Рождество Христово 2020 г. Община Панагюрище
получи одобрение за
 Обществена трапезария, с която се увеличава броят на ползвателите на 120 лица.
Социалната услугата започва УТРЕ - 4 януари2021 г.,и ще продължи до 31.12.2021 година.
 Тя ще бъде подкрепа за самотно живеещи лица и семейства, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, скитащи и бездомни лица и други.
Чрез услугата Община Панагюрище ще се грижи за топлия обяд на целевите групи във всички населени места на общината. Храната ще се приготвя в кухнята на Домашен социален патронаж. 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси