Сградата на МС и панагюрските таланти от Звезден клас 2019 Сградата на МС и панагюрските таланти от Звезден клас 2019 СНИМКИ: архив на oshtepan.com

На центровете за подкрепа за личностно развитие за финансиране са одобрени 49 проекта на стойност 1 279 200.08 лв.

Написана от  Сряда, 02 Декември 2020 19:35
Правителството актуализира НП „Предоставяне на съвременни условия за работа на децата и учениците в центрове за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР)”,
с което се осигурява възможност за удължаване срока за провеждане и осъществяване на процедурите по изпълнението на одобрените проекти по програмата до края на учебната 2020/2021 година. Актуализацията засяга по-конкретно модула, който дава възможност за обзавеждане и оборудване на центровете за развитие на интересите, способностите, компетентностите и изява на учениците в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта и астрономически обсерватории и планетариуми.
Промяната се отнася конкретно до закупуването на дигитални планетариуми в зали за проектиране на изкуствено звездно небе. Според направено проучване сред фирмите, производители на тези дигитални устройства, времето необходимо за изработка, доставка, инсталация и обучение на персонала е от 120 до 140 дни. Предвид необходимото технологично време сроковете до края на 2020 г. не биха могли да се спазят, което налага удължаване на времето за провеждане на дейностите по модула до края на учебната година.
През 2020 г. за финансиране са одобрени 49 проекта на стойност 1 279 200.08 лв. От тях 4 са за дейности, свързани със закупуването на нови дигитални планетариуми в зали за проектиране на изкуствено звездно небе и 45 - за обзавеждане, оборудване и осигуряване на консумативи, литература и материали за работа на децата и учениците в едно от направленията - науки, изкуства, технологии и спорт.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси