Кметът на община Панагюрище Н.Белишки Кметът на община Панагюрище Н.Белишки СНИМКИ: архив на oshtepan.com

РЗИ-Пазарджик връчи актове за административно нарушение на кмета Н.Белишки и областния Стефан Мирев

Написана от  Петък, 30 Октомври 2020 18:57
 
Регионалната здравна инспекция в Пазарджик е съставила и връчила актове за  административно нарушение
на кмета на община Панагюрище инж.Никола Белишки и областния управител Стефан Мирев.
Причината е проблем, свързан с нарушаване на противоепедимичните мерки за борба с COVID-19. Господата Белишки и Мирев не са спазили изискването за носене на предпазни маски по време на мероприятие, проведено на 16 октомври 2020 г. в кино "Модерен театър", гр.Панагюрище, пише в официлно писмо директорът на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова до подалия сигнала г-н Борислав Лазаров от село Елшица. 
На 23 октомври 2020 г. инспектор от отдел ДЗК, Дирекция "Обществено здраве", е извършил служебна проверка по посочените от г-н Лазаров публикация във в-к "Време". Той е установил, че наистина има нарушение и три дни след това РЗИ - Пазарджик е издала и връчила актове с изходящи номера АН-01-16/26.10.2020 и АН-01-17/26.10.2020 г., съобщава в писмо №94-657/30.10.2020 г. до Борислав Лазаров директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Фани Петрова.
Вероятно кметът на община Панагюрище инж.Никола Белишки и областният управиител Стефан Мирев по време на мероприятието на 16 октомври в кино "Модерен театър" са свалили маските си, понеже oshtepan.com разполага със снимков материал, от който се вижда, че и двамата в началото са били с предпазни маски.

По време на културното мероприятие част от домакините и останалите официални гости
също свалиха предпазните си маски, тъй като бяха част от сценария.

Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси