инж.Георги Павлов инж.Георги Павлов СНИМКА: oshtepan.com от предизборния плакат

Георги Павлов е новият кмет на община Стрелча

Написана от  Неделя, 27 Септември 2020 21:56
По предварителни данни инж.Георги Павлов е новият кмет на община Стрелча, в която днес се проведоха частични избори за местна власт.
Кандидатурата му за кмет бе издигната от Инициативен комитет и подкрепена от партиите ГЕРБ и БСП, От гласувалите днес 2 305 души на него са се доверили 1 342. За Стойно Чачов от ПП "АБВ" бюлетини са пуснали 862 души, а кандидатът на ПП "Обединена социалдемокрация" Димитър Кунчев е получил 7% от гласовете.
Право на глас имаха 4 262 души.
Само в едно от четирите села в община Стрелча Стойно Чачов води на Георги Павлов. Това е секцията в село Блатница, където за Павлов бюлетини са пуснали 31 гласоподаватели, а за Стойно Чачов 63.
В село Дюлево за Георги Павлов са гласували 75 човека, а за Стойно Чачов 23. В село Смилец Павлов е получил 86 гласа, а Чачов 75. В село Свобода Павлов печели 58 гласа, а опонентът му 40.
На редовните местни избори през октомври 2019 г. Георги Павлов и Стойно Чачов бяха двамата от 6-те кандидати, които стигнаха до балотаж. Той бе в първите дни на ноември и тогава Стойно Чачов спечели преднина от 102 гласа пред Павлов. През декември обаче правомощията на Стойно Чачов бяха прекратени от Общинската избирателна комисия по сигнал, че месец след избора си за градоначалник продължава да е управител и 100-процентов собственик на еднолично търговско дружество. Чачов обжалва на две съдебни инстанции, но и двете препотвърдиха решението на ОИК-Стрелча. 
Инж.Георги Павлов също е работил в Общинска администрация - Стрелча известно време, а от есента на 2011 до късната есен на 2018 г. бе зам.-кмет на община Панагюриище по стопанските въпроси.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

1 коментар

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси