Двамата основни опоненти за кмет на община Стрелча - инж.Георги Павлов и Стойно Чачов Двамата основни опоненти за кмет на община Стрелча - инж.Георги Павлов и Стойно Чачов СНИМКИТЕ са компилция от изборните плакати

Избирателната активност за кмет на община Стрелча се увеличи към края на деня

Написана от  Неделя, 27 Септември 2020 18:45
Днес се провеждат частични избори за кмет на две общини в област Пазаррджик – Стрелча и Септември,
за 19 кметове на кметства, както и нови избори за три кметства.
Общинската избирателна комисия в Стрелча информира, че към 17:30 часа избирателната активност е 48%. В 10.00 часа тя бе едва 15%, а в 12.30 часа 28%.
По обяд в ОИК - Стрелча е постъпила жалба от
Цвета Тодорова Роглекова, член на предизборен щаб на   ПП „АБВ”, издигнала кандидатурата на Стойно Чачов за кмет на общината. Жалбата е била за съмнения за нарушения на изорните правила, като е посочено организирано извозване на гласоподаватели в с. Дюлево от ВрИД кметския наместник Стефка Бончева. При запитването от ОИК Стефка Бончева е потвърди, че е превозила двама от избирателите на с. Дюлево с трайни увреждания. Единият избирател е със ставно заболяване, другият с глаукома. Според членовете на ОИК - Стрелча жалбата е неоснователна, тъй като 
Заповед № 834 на ВрИД кмета на Община Стрелча гласи, че може да се оказва помощ при придвижване до избирателните секции на избирателите с увредено зрение или затруднения в придвижването.
Право на глас в община Стрелча на чстичните местни избори за кмет имат 4262 души, от които над 200 са дописани. По предварителните изборни списъци броят на гласоподавателите е 4034 души.
Кандидатите за кметския стол са трима: Стойно Чачов, издигнат от ПП "АБВ"; инж.Георги Павлов, издигнат от Инициативен комитет,


и Димитър Кунчев, издигнат от ПП "Обединена социалдемокрация".
И тримата кандидати са били в местната власт. Инж.Георги Павлов беше зам.-кмет на община Панагюрище в периода от есента на 2011 до късната есен на 2018 г., когато подава заявление за освобождаване от длъжността.
Стойно Чачов бе кмет на община Стрелча в мандат 2015-2019 и спечели с лека преднина пред Павлов местните избори през есента на 2019, но през декември същата година ОИК - Стрелча го освободи заради законово нарушение. Димитър Кунчев е бил зам.-кмет на община Стрелча. 

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси