Започна приемът на документи в ЦИК за частичните местни избори през септември

Написана от  Понеделник, 03 Август 2020 09:48
От днес Централната избирателна комисия (ЦИК) започва да приема документи
за допускане и регистрация на партии и коалиции за участие в новите и частичните избори за кметове на 27 септември 2020 г, предаде БТА.
Крайният срок за подаване на заявления за допускане и регистрация на партиите и коалициите в новите избори 12 август до 17:00 ч..
Крайният срок за подаване на заявления за допускане и регистрация в ЦИК на партиите и коалициите в частичните избори е до 17:00 ч. на 22 август.
Такива в област Пазарджик ще има в община Септември, Кметство Аканджиево и община Стрелча.
През ноември 2019 г. на балотаж с малка преднина пред независимия инж.Георги Павлов изборите за кмет на община Стрелча спечели г-н Стойно Чачов от ПП АБВ. През декември обаче Общинската избирателна комисия прекрати правомощията му заради нарушение на Закона за местна власт. Законосъобразността на решението на ОИК - Стрелча бе потвърдено от две съдебни инстанции, въпреки обжалването от Чачов.
За Временно изпълняващ длъжността кмет Общинският съвет определи заместника на Чачов г-жа Н.Фингарова. Тя пък назначи през 2020 г. за свой заместник освободения от длъжност Чачов.
Според запознати граждани на Стрелча в кметския кабинет
се разполага Стойно Чачов, а не ВрИД кметът Н.Фингарова?!?!?!
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси