Назначеният от ВрИД кмета на община Стрелча зам.-кмет Стойно Чачов, който бе отстранен от кметския пост през декември 2019 г. заради закононарушения Назначеният от ВрИД кмета на община Стрелча зам.-кмет Стойно Чачов, който бе отстранен от кметския пост през декември 2019 г. заради закононарушения СНИМКИ: Сайта на Община Стрелча и групата Strelcha в социалните мрежи в

Ще приключи ли ремонтът на ДГ "Д-р Стайко Стайков" до септември 2020 г., питат в Отворено писмо граждани на град Стрелча

Написана от  Вторник, 21 Юли 2020 08:15


В ОТВОРЕНО ПИСМО до местната власт -  законодателна и изпълнителна, гражданите на община Стрелча 
искат информация
за изпълнение на проектРеконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на сградата и прилежащо дворно място на ДГ „Д-р Стайко Стайков“ . Тя е единственото детско заведение в община Стрелча и функционира от 1995 г.
От писмото става ясно, че проектът е спечелен на 8 ноември 2017 г. и е подписан договор с ДФ „Земеделие“ за неговото изпълнение. Оттогава досега "на няколко пъти се обявяват обществени поръчки, подписват се договори с различни фирми, но към момента по обекта не се работи. Сградите и дворното пространство са строителна площадка, а работници няма. Веднъж вече през септември 2018 г. родителите преживяха неудобството да търсят начини за отглеждане на децата си. Задава ли се същият проблем и през септември 2020 г.?", питат в началото на писмото си будни стрелчани. 
Тя търсят отговори на 5 въпроса от Временно изпълняващата длъжността кмет Н.Фингарова, искат от назначения от нея зам.-кмет Стойно Чачов "отчет на финансовата осигуреност на обществената поръчка за детската градина и отговор на въпроса: Не е ли липсата на средства в Общината основната причина за прекратяването на работата по проекта?".
Подписалите се под писмото призоваават директора на детската градина Мария Петришка да пусне от прегръдката си "каузата Чачов" и да не забравя, че трябва да работи в полза на малчуганите.
Стрелчани искат от председателя на Общински съвет - Стрелча И.Илиева да се сформира временна комисия към ОбС-Стрелча, която да извърши оглед на място и да бъде съставен Константивен протокол за извършените СМР, с които да бъде запозната обществеността. Отвореното писмо беше разпространено на 20 юли.
Публикуваме го.
  

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси