Евродепутатът Ръадан Кънев и  ЕС Евродепутатът Ръадан Кънев и ЕС

Членове на Европейския парламент подкрепиха актуализация на ставките след приемане на бюджета на новата програма „Еразъм”

Написана от  Сряда, 15 Юли 2020 10:23
Български евродепутати подкрепиха искането на неправителствени организации за актуализация на ставките по новата програма „Еразъм”
на публична дискусия, която се проведе в Централното фоайе на Националния студентски дом (пл. “Народно събрание”10) на 14 юли.
Цветелина Пенкова (С&Д), Андрей Слабаков (ЕКР) и Радан Кънев (ЕНП) единодушно подкрепиха бъдеща актуализация на ставките по новата програма „Еразъм” и подчертаха нейната роля за насърчаване на младежката мобилност, неформалното образование и демократичното европейско гражданство. С видео обръщение от Брюксел се включи и Ева Майдел (ЕНП).
Събитието бе открито от доц д-р Петър Николов, заместник-министър на образованието и науката. Приветствия към участниците отправиха г-жа Милена Дамянова, председател на Комисията по наука и образование в Нардното събрание, г-н Петьо Кънев, изпълнителен директор на Центъра за развитие на човешките ресурси, и г-н Христиан Даскалов, директор на Национален студентски дом
Участниците изразиха убедеността си дискусията да бъде начало на постоянен диалог между гражданите и членовете на ЕП за бъдещето на програмата „Еразъм+“ в контекста на преговорите за дългосрочния европейски бюджет, който да предложи решения на проблемите на неправителствените организации, свързани с нея и да я направи по-достъпна за младите хора.
Организатори на дискусията бяха Центърът за европейско сътрудничество и насърчаване на активното европейско гражданство към Национален студентски дом (НСД) при МОН , поддържан от Национална студентска конфедерация съвместно с Европейско младежко движение, Съюзът на европейските федералисти България и Националният ресурсен център за кариерно консултиране и професионално развитие, поддържан от Студентско общество за компютърно изкуство (СОКИ) към НСД.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси