С нова заповед от 13 юли СЕ РАЗРЕШАВА ходенето на дискотеки и нощни барове, което здравният министър забрани от 10 юли

Написана от  Неделя, 12 Юли 2020 17:03
Считано от утре, 13 юли, се разрешават посещенията на закрито и на открито в дискотеки, пиано-барове, нощени барове
и клубове при заетост на местата не повече от един човек на квадратен метър и при спазване на противоепидемични изисквания, съгласувани с браншовите асоциации.
Това се посочва в издадената днес, 12 юли, Заповед РД-01-399/12.07.2020 г. на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.
До решението се стигна след среща между министър Ананиев и представители на Българската асоциация на заведенията в България и Сдружението на заведенията в България.
Със същата заповед се разрешават групови празненства на открито и на закрито (в т.ч сватби, балове, кръщенета и т.н) при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. и на всички противоепидемични мерки.
Министърът на здравеопазването и представителите на браншовите организации се споразумяха за диалог при всяка следваща промяна на противоепидемичните мерки, касаещи сектора, съобщава сайтът на здравното министерство.        Заповед № РД-01-399/12.07.2020 г.
PDF файл, 2,6 MB, качен на 12.07.2020 

Припомняме, че само преди 3 дни здравният министър издаде заповед №РД-01-393/09.07.2020, с която от 10 юли ЗАБРАНИ посещенията на закрито в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения. На основание на същата заповед се забраняваха груповите празненства с присъствие над 30 души на откритэ и на закрито (в т.ч. сватби, балове, кръщенета и др.), а  всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи, на открито и на закрито, да са без публика.

С пълния текст на Заповед № РД-01-393/09.07.2020 г., която влиза в сила от 10 юли, можете да се запознаете тук.Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси