Областният управител на Пазарджик и изглед от Панагюрище Областният управител на Пазарджик и изглед от Панагюрище Областна администрация и архив на oshtepan.com

Община Панагюрище е заявила 6 работни места за 4 месеца по Регионалната програма за заетост

Написана от  Вторник, 07 Юли 2020 20:49
Предвижда се 101 безработни лица да бъдат наети на работа за срок от 4 месеца по Регионалната програма за заетост в област .Пазарджик
Това съобщи областният управител Стефан Мирев след проведеното неприсъствено заседание на Комисията по заетостта в област Пазарджик, която прие проекта за Регионалната програма за заетост за 2020 година, чийто паричен размер е 293 729 лева лв.
Програмата ще започне на 03.08.2020 г. и ще приключи на 30.11.2020 г. Разпределението между общините е по разработена методика, отговаряща на изискваните критерии, и подадените проектни предложения
Администрациите, участващи в Регионалната програма, ще вложат в изпълнението й 9165 лева, които ще са основно за разходи за инструменти, работно облекло, защитни средства, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.
Програмата е насочена към безработни лица от следните целеви групи: безработни младежи до 29 г., с подгрупа до 25-гдишни. младежи, които нито се обучават, нито са заети; безработни над 50-годишна възраст, безработни с ниска или нетърсена на пазара на труда професионална квалификация и недостиг на ключови компетентности, в т.ч. безработни с ниско образование (включително от ромски произход), безработни хора с увреждания, продължително безработни лица.
Проектът съдържа предложение за разкриване на 101 работни места, като 100 за 4 месеца заетост – 97 на пълно работно време (8 часа) и 3 на непълно работно време (6 часа), както и 1 работно място за 3 месеца заетост на пълно работно време (8 часа).
Разпределението по общини на заявените работни места на пълно работно време за 4 месеца е: - Община Велинград – 25, Община Сърница – 8, Община Ракитово – 9, Община Септември – 12, Община Пазарджик – 15, Община Лесичово – 4, Община Брацигово – 4, Община Батак – 4, Община Панагюрище – 6, Община Пещера – 5, Община Стрелча – 2, Областна администрация Пазарджик - 2.
На непълно работно време (6 часа) за период от 6 месеца Община Белово предлага заетост за 3 лица и за период от 2 месеца на 1 лице при пълно работно време (8 часа).           
Проектът на Регионалната програма за заетост на област Пазарджик за 2020 година е представен от областния управител в МТСП за утвърждаване.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси