Министърът на образованието и науката Кр.Вълчева Министърът на образованието и науката Кр.Вълчева СНИМКА: архив на oshtepan.com

Дават 20 милиона за модерни кабинети по математика и природни науки

Написана от  Неделя, 05 Юли 2020 20:19
Започва Националната програма за изграждане на училищна STEM среда. Ще бъдат отделени 20 млн. лева
  за STEM центрове - модерни кабинети по математика и природни науки, каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на пресконференция за националните външни оценявания за 7 клас.
 Близо 3 пъти е нараснал броят на седмокласниците с максимален брой точки по математика, като редният резултат е 36.33 точки. В сравнение с предходната година има покачване с около 3 точки. В изпитния тест тази година близо 1/3 от задачите с избираем отговор представят житейска ситуация и почти всички ученици са работили върху тях  (изключение правят само 1-1,5% от седмокласниците). Това показва добра мотивация и осъзнаване на практическата приложимост на наученото.
По математика учениците успешно извършват действия с цели изрази и познават зависимостите в правоъгълния триъгълник, но срещат затруднения при превръщане на десетична дроб в обикновена.
Резултатите от националното външно оценяване показват, че на училищно равнище е необходима по-ефективна диагностика на индивидуалните пропуски и целенасочена работа за преодоляването им. Необходимо е увеличаване на въпросите и задачите свързани с практически ситуации и казуси за получаване на повече компетентности от учениците. Важно е още осигуряването на условия за максимално използване на присъственото обучение в училище, а обучението в електронна среда от разстояние да е само допълващо и компенсиращо в тази образователна степен.
На националното външно оценяване по български език и литература по математика се явих 56 767. 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси