Срещата на премиера Б.Борисов с НОЩ Срещата на премиера Б.Борисов с НОЩ СНИМКАТАА е предоставена от Пресслужбта на Министерски съвет

Клиничната пътека за COVID-19 ще бъде увеличена

Написана от  Неделя, 05 Юли 2020 18:51
От август НЗОК ще плаща за пътеката 1200 лева, като в тази сума влиза и стойността на PCR тестовете за пациентите,
които постъпват в болница. Увеличени ще бъдат и всички стойности на клинични пътеки за лечение на инфекциозни заболявания. Това договориха Българският лекарски съюз и Здравната каса, предаде БНР.
Конкретните параметри предстои да бъдат обсъждани. 
На 3 юли здравният министър Кирил Ананиев докладва на премиера Бойко Борисов, че ще бъде обсъдена възможността цените на всички клинични пътеки да бъдат завишени с такава сума, че с нея да може да се покрива входящият тест за коронавируса на пациентите при постъпване в болница, независимо с какво заболяване, а не да е за сметка на болния или на лечебните заведения.

Това стана на работна среща на министър-председателя с Националния оперативен щаб, на която бе обсъдена актуалната епидемична обстановка с разпространението на COVID-19 у нас и мерките за поддържане на готовността на болниците да приемат и лекуват пациенти с новия вирус.
 Освен министърът на здравеопазването на срещата присъстваха министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов, съобщиха от правителствената информационна служба.
 „Засилваме готовността на болниците за лечение на българите с коронавирус. Трябва да свикнем да живеем с новата болест и да сме подготвени за възможно най-тежкото развитие на ситуацията“, заяви по време на срещата премиерът Бойко Борисов. 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси