Главен инспектор Петко Шотлеков Главен инспектор Петко Шотлеков СНИМКАТА е от юбилейния вестник на СУ "Св.Св.Кирил и Методий" - гр.Стрелча

Началникът на панагюрската полиция главен инспектор Петко Шотлеков е сред наградените от министър М.Маринов

Написана от  Петък, 03 Юли 2020 17:46
В навечерието на професионалния празник на служителите от МВР - 5 юли, и 141-годишнина от неговото създаване 
са наградени служители от структурите на Областната дирекция на МВР и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР. оттам уточняват, че заради  извънредната епидемична обстановка в страната тази година в региона няма да се провеждат тържествени мероприятия за отбелязване на празника.
Министърът на вътрешните работи М.Маринов е наградил с „обявяване на благодарност” и парична награда началника на отдел „Охранителна полиция” комисар Иван Дончев и началниците на полицейските управления в областта - главните инспектори Ненко Годжевъргов, Елена Абаджиева, Стефан Божилов, Даниел Бараков и Петко Шотлеков.
За усърдието си при изпълнение на възложените задачи по време на извънредното положение и спазване на противоепидемичните мерки, за противодействието на престъпността и опазването на обществения ред, за доброто и адекватно обслужване на гражданите с „писмена похвала” директорът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Ивайло Тишев е отличил общо 238 служители от всички структури на дирекцията.

Главен инспектор Петко Шотлеков
завършва средното си образование в СУ "Св.Св.Кирил и Методиий" - град Стрелча. Когато е в IX клас, у него се 
 ражда желанието да работи изключително отговорната, динамична и общественополезна професия - полицай. Благодарение на обучението си в Стрелчанската гимназия, където г-жа Мариана Няголова го подготвя по български език и литература, а от г-жа Светлана Татарова получава отлична подготовка по историяпрез 2000 г. е сред малкото приети курсанти в Академията на МВР. В нея се дипломира със специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ на факултет „Полиция“. След това завършва и специалността „Право“ в Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ - Благоевград.
За главен инспектор Шотлеков всеки полицай трябва да притежава редица качества, сред които: да бъде дисциплиниран, етичен, общителен, устойчив на стрес и критични ситуации, физически здрав и уравновесен, да притежава способността да решава въпроси и взема решения в критични ситуации за изключително кратко време. Полицаят трябва да бъде отворен към обществото... Необходимо е още полицаят да бъде отговорен и изпълнителен, защото целите, които следва, и задачите, които изпълнява, касаят пряко обществото, неговата сигурност и спокойствие. 

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси