За обезщетения и транспортни разходи на педагогически специалисти се предоставят още 13 000 403 лв СНИМКИ: архив на oshtepan.com

За обезщетения и транспортни разходи на педагогически специалисти се предоставят още 13 000 403 лв

Написана от  Четвъртък, 25 Юни 2020 19:13
Министерският съвет одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общините в размер на 13 000 403 лв.
 Те са предназначени за финансиране на дейностите по Национална програма „Оптимизиране на вътрешната структура на персонала“. За възстановяване на транспортните разходи на педагогическите специалисти, работещи в детските градини в системата на предучилищното и училищното образование, са предвидени 840 786 лв.
Със средствата по НП „Оптимизиране на вътрешната структура на персонала“ в размер 12 159617 лв. ще бъдат изплатени обезщетения на персонала за месеците януари-април 2020 г., заради намаляването на числеността му след настъпила промяна в структурата му или при прекратяване на трудови правоотношения на друго основание. Това ще става и при преструктурирането на мрежата чрез закриване или преобразуване на образователни институции.
С останалите 840 786 лв. се възстановяват транспортните разходи за период от три месеца на 3 270 педагогически специалисти от 1 055 общински детски градини от 231 общини.
Предоставянето на допълнителните трансфери по бюджетите на общините няма да доведе до въздействие върху държавния бюджет, тъй като необходимите средства са разчетени по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2020 г.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси