Пак с маски на закрито. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО от 23 юни

Написана от  Понеделник, 22 Юни 2020 17:48
От утре, 23 юни, пак носенето на маски на закрити обществени места ЩЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
Това съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на извънреден брифинг след среща с министър-председателя, в която освен него участваха членовете на Националния оперативен щаб Ангел Кунчев и Тодор Кантарджиев, директорът на Столичната регионална здравна инспекция Данчо Пенчев, изпълнителният директор на Александровска болница Костадин Ангелов и изпълнителният директора на Университетската акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” Иван Костов.
След срещата министър Ананиев обясни, че има увеличение на броя на положителните проби с коронавируса и не се спазва необходимата дистанция.
„Всички мероприятия на закрито да бъдат организирани при пълняемост до 50 процента от капацитета на съответната зала, като задължително се носят маски, шлемове или други предпазни средства.
Това се отнася още за нощните заведения, кина, театри, спортни състезания и други подобни“.
„На второ място, на закритите обществени места, в това число магазини, търговски центрове, тип мол и други да се спазват физическата дистанция от един метър и половина и задължително да се носят маски“, каза още здравният министър.
Ананиев заяви още, че до края на седмицата ще се реши дали ще продължи извънредната епидемична обстановка в страната.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси