Печат на тази страница

Joomla 2.5 расширения
joomla Форум

Занимания в ДГ "Звънче" преди 13 март 2020 г. Занимания в ДГ "Звънче" преди 13 март 2020 г. СНИМКИТЕ са от фейсбук страницата на ДГ "Звънче"

Детска градина „ЗВЪНЧЕ” е в очакване на Първи юни

Написана от  Събота, 30 Май 2020 15:33
След близо 3-месечно прекъсване заради пандемията от коронавирус всички детски градини в община Панагюрище ще отворят отново врати на Първи юни.
ДГ „Звънче” има готовност за успешно възстановяване на процеса на педагогическо взаимодействие, като са
изработени Вътрешни правила за организиране на дейностите и възстановяване приема на децата в извънредна ситуация в условията на COVID-19, съобщи за oshtepan.com директорът на детското заведение г-жа Мария Рендакова.
     Проведено е предварително проучване от екипа на ДГ кои деца ще посещават детската градина. Подготвени са декларации, уверяващи, че децата не са били в контакт със заразно болни и нямат признаци на болест през последните 14 дни. Родителите са запознати и солидарно отговорни за спазване правилата на работа в детскатаградина.
     Изработен е график за приема на пристигащите в ДГ и план-схема за разположението на децата по групи. Подготвени са предпазни средства: шлемове, маски и ръкавици. Всички помещения в детската градина са хигиенизирани и дезинфекцирани съобразно високите противоепидемични изисквания.
     В две групи по график ще продължи работата по проект „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020 г.” Допълнителното обучение по български език ще се осъществява с помощта на съвременни интерактивни средства.
     По повод Международния ден на детето ДГ „Звънче” и тази година ще спази добрата си традиция и ще подари празник на децата. Празник, на който да са заедно в игрите, забавленията и радостта под надслов „Отново заедно!”.
     Ще звучат любими детски песни, обединени в музикалната композиция „Най е хубаво, когато има светлина в очите и в сърцата на децата!”.
      Малчуганите ще създадат килим от тебеширени рисунки в двора на детската градина, разположени на безопасно разстояние помежду си. Те ще премерят сили и в интересни състезателни игри.
       Децата ще се насладят на вълнуващи приказки, свързани с празника, и разкриващи разнообразието и толерантността в нашия общ дом – Земята.
За поредна година изненада ще има и от „Асарел- Медет” АД – торти.
Очакваният брой деца в Детска градина „Звънче” за Първи юни е 40.
      Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Последните от ОщеПан

кинотеатр online
новинки кино