Нова наредба ще показва бюджетната перспектива пред Общината Архив oshtepan.com

Нова наредба ще показва бюджетната перспектива пред Общината

Написана от  Четвъртък, 19 Декември 2013 12:14
С приемането на Закона за публичните финанси, който ще влезе в сила от 1 януари 2014 година се отменя Законът за общинските бюджети. Това налага отмяната на прилаганата до момента Наредба за условията и реда за съставяне, изпълнение и отчитане на общинския бюджет на Община Панагюрище и
приемането на нова наредба в изпълнение на разпоредбата на чл. 82, ал. 1 от Закона за публичните финанси, с която да бъде съобразена подзаконовата нормативна уредба с нормативен акт от по-висока степен. Това са част от публикуваните в сайта на Община Панагюрище мотиви за създаването на новия документ.
Целта на норматива ще е съставяне на тригодишна бюджетна прогноза за местните дейности на Община Панагюрище, в съответствие с изискванията на Закона за публичните финанси, както и въвеждането на многогодишна бюджетна перспектива, основана на многогодишно фискално планиране, допълнително засилване на взаимодействието между законодателната, изпълнителната, съдебната власт и община Панагюрище за провеждане на благоразумна фискална политика. С наредбата се предлагат стъпки за повишаване на бюджетната прозрачност и публичност с оглед разширяване на възможностите за участие на обществеността в обсъждането на провежданата политика на община Панагюрище, като се създават предпоставки за увеличаване на достъпа до бюджетна информация, както и за подобряване на нейното качество и обхват.
Проектът на Наредбата е публикуван на  http://www.panagyurishte.org/images/obs/sustavjane_bdj.pdf, като 14-дневния срок, в който могат да се правят предложения и се представят становища, все още не е изтекъл.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси