Бездомно куче нападна мъж в с.Елшица. Той възнамерява да съди Общината

Написана от  Четвъртък, 02 Април 2020 18:48
 
Борислав Валентинов Лазаров от Елшица е бил ухапан от бездомно куче по едната ръка
на 27 март. Потърпевшият жител на село Елшица е потърсил лекарска помощ в Спешното отделение в град Пазарджик, където е бил прегледан. В телефонен разговор Борислав Лазаров сподели, че се чувства вече по-добре, но възнамерява да заведе съдебен иск срещу Община Панагюрище и управителя на ОП "Чистота" Тодорка Немска.
Причината е, че многократно е подавал сигнали към г-жа Немска и общинското ръководство за наличието на безстопанствени кучета в село Елшица, но никой не е обърнал внимание. 
Господин Лазаров коментира, че от няколко години ръководството на Община Панагюрище включва парични средства в общинския бюджет за решаване на проблема с бездомните кучета. Досега обаче нищо не е направила - няма приют на територията на общината, няма кастрирани кучета в Елшица. В бюджета за 2020 г. отново има заложени пари за решаване на проблема, но вероятно и те са само формализъм.
Борислав Лазаров е сред единиците жители на община Панагюрище, които искат различна информация от общинското ръководство, позовавайки се на Закона за достъп до обществена информация. Той бе човекът, който номинира преди известно време Община Панагюрище за антинаградата за достъп до информация.
Досега г-н Лазаров има няколко спечелени дела срещу Община Панагюрище.

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси