Министърът на образованието и науката и празна класна стая Министърът на образованието и науката и празна класна стая Пресслужбата на МС и архив на oshtepan.com

Учениците ще са без пролетна ваканция

Написана от  Четвъртък, 02 Април 2020 11:53
Учениците няма да имат пролетна ваканция, ще почиват само по време на великденските празници. 
Дните от предварително планираната ваканция от 13 до 16 април ще се използват за консултации, компенсиране на пропуските и занимания по интереси. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на брифинга си тази сутрин. На журналистически въпрос той отвърна, че се обсъжда няколко съботни дни също да бъдат използвани за занимания по интереси, музика, изобразително изкуство, спорт, за психологическа подкрепа.
Децата със затруднения в обучението, както и тези 11 процента, които не са обхванати в електронно обучение, ще си доучват през юни и юли, каза министър Вълчев. Той подчерта, че това не е новост, тъй като досега, когато някой не е учил достатъчно през учебната година, остава да си  доучва през лятото.  
НЯМА ДА МОГАТ да се провеждат националните кръгове на олимпиадите, както и на всички други национални състезания, обърна внимание просветният министър, като уточни, че това е проблем, понеже част от тях участват в оценките и кандидатстването в университет.
 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси